Toyota C-HR – nya suven avslöjad

Efter två konceptbilar är det Genèvesalongen nästa vecka som är stora scenen för produktionsversionen av Toyota C-HR. Men först ska den förstås avslöjas på Internet.

Toyota RAV4 är på väg att få en lillebror i C-HR som nästa vecka visas upp inför publik i Genève. Men tack vare Internet har den redan i helgen, innan Toyotas officiella släpp, avslöjats i mångt och mycket.

C-HR spinner vidare på de båda C-HR-koncept som visades i Paris 2014 och i Frankfurt 2015. Formerna känns tydligt igen men är ändock nedtonade för att inte skrämma bort den tilltänkta kundkretsen.

Interiörbilder saknas men genom att titta på bakdörrarna känns det som att utsikten från baksätet är kraftigt begränsad. Sittdynan bör vara rejält högt placerad om några barn ska ha en chans att se ut.

Bakdörrarna har en speciell gimmick i handtagen, de är placerade strax under taket. Inte speciellt schysst mot barn, eller det kanske är just det som är tanken?

Drivlinan vet vi ingenting om, inte mer än att det är en hybriddrivlina. Sannolikt är det densamma som i nya Toyota Prius, det vill säga en bensinmotor och en elmotor som tillsammans levererar 122 hästkrafter. Från Prius kommer i alla fall plattformen som C-HR bygger på, det vill säga Toyotas nya, modulära TNGA-plattform.

Det ryktades om att C-HR skulle få modellnamnet Auris Cross, men med tanke på vad som står på bilens bakstam var det ett rykte av felaktig karaktär.

Toyota C-HR kommer att, när den lanseras senare i år, ge sig i kast med att utmana gelikar så som Nissan Juke, Mazda CX-3, Opel Mokka och många fler som härjar i klassen som numera är Europas största.