Toyota Camry facelift kikar fram

Senare i augusti ska Toyota på bilsalongen i Moskva för första gången visa upp en uppdaterad version av den internationella varianten av Camry. Redan nu bjuder de på en liten dunkel aptitretare.

Camry har under många år varit Toyota-folkets stora favorit. Det syntes inte minst i försäljningslistorna men för tio år sedan beslutade Toyota Europa att modellen inte ska säljas här längre, med undantag för Ryssland. Anledningen var att Avensis skulle fungera som Toyotas storbilsalternativ på vår kontinent och förmodligen vill Toyota att om man är beredd att gå upp i inköpspris – jämfört med Avensis – då får man ta steget över till Lexus.

Trots avsaknaden i Europa är Camry fortfarande en populär bil. Inte minst i USA men där skiljer sig modellen från den version som säljs i andra delar av världen. Den amerikanska modellversionen genomgick ett ansiktslyft tidigare i år, nu är turen kommer till den ”internationella” modellversionen som 2011 kom som senaste generation.

Som en liten frestelse inför vad som ska visas på Moskvasalongen om en dryg vecka har Toyota skickat ut en mörk bild som visar fronten på Camry facelift 2015. Vi kan se att det fortfarande rör sig om ett ansikte som kraftigt skiljer sig från sitt amerikanska syskon. Vi tycker oss också se en lägre grill med större Toyota-emblem samt nya strålkastare som inte längre är rakt skurna i nederkant. Strålkastarnas utformning påminner starkt om de som finns på Honda Accord. Åtminstone av det vi kan se med hjälp av denna dunkla bild. Mer får vi som sagt reda på om en vecka eller så.

Under huven kan vi räkna med att det blir samma motoralternativ som i dag. Det skulle i så fall innebära tre olika VVT-i-bensinmotorer. Två fyrcylindriga på 2,0 respektive 2,5 liter samt en V6-maskin med cylindervolym på 3,5 liter.

En liten fråga: saknar du Camry?

Toyota Camry som den ser ut i dag, innan facelift.