Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toyota Corolla återvänder till Europa – ersätter Auris

Toyota Corolla kommer tillbaka till Europa när Auris byter namn. Premiären av den nya bilen i C-segmenet sker under Parissalongen i höst.  

Kommer du ihåg Corolla? En av de modeller som etablerade Toyota i Sverige och Europa under 1970-talet. 2006 ersattes Corolla av Auris men nu gör namnet comeback.

I och med att Toyota lanserar sin nya modell i C-segmentet, byggd på TNGA-plattformen (Toyota New Global Architecture), så skiftar man namn, från Auris till Corolla. Därmed kan modellen hålla ställningarna som världens mest sålda bil, 45 miljoner Corollor har sålts sedan introduktionen 1966.

Modellen Corolla körde vi senast i Klassiska Bilar nummer 3/2014. Fast inte den nyaste generationen…Modellen Corolla körde vi senast i Klassiska Bilar nummer 3/2014. Fast inte den nyaste generationen…Modellen Corolla körde vi senast i Klassiska Bilar nummer 3/2014. Fast inte den nyaste generationen…
Modellen Corolla körde vi senast i Klassiska Bilar nummer 3/2014. Fast inte den nyaste generationen… Foto: Patrik Lindgren

Nya Corolla ska komma som sedan, halvkombi och kombi. Alla versioner ska finnas med hybriddrivlinor. Kombin och halvkombin gör debut under höstens bilsalong i Paris.

LÄS MER: Allt om nya Toyota Auris/Corolla