Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Toyota Corolla Furia Concept
Toyota Corolla Furia Concept
Toyota Corolla Furia Concept
Toyota Corolla Furia Concept

Toyota Corolla Furia visar fräck design

Toyotas olika Corolla-generationer har sällan gjort sig kända för spännande design men det kan det bli ändring på. I Detroit visas tuffa konceptet Corolla Furia som påstås förevisa nästa Corolla.

Toyota Corolla kan ta åt sig äran för att vara världens genom tiderna mest sålda modellnamn men något designpris har någon av Corolla-bilarna aldrig varit i närheten av. Funktion har alltid gått före form. På bilsalongen i Detroit vill Toyota visa att de har tänkt om och att nästa generation Corolla ska bli betydligt mer spännande rent designmässigt.

 Konceptbilen i Detroit heter Corolla Furia och är en ren designstudie utan någon mekanik eller innanmäte, den har tagits fram enbart för att prova de nya formerna. Toyota kallar designspråket ”ikonisk dynamik” och lovar att flera detaljer som ses på konceptet kommer att återfinnas på nästa Corolla som förväntas begå premiär någon gång under 2014. Med 462 centimeter på längden, 180 centimeter på bredden och 143 centimeter på höjden är konceptbilen bara ett par centimeter större än nuvarande Corolla.