Toyota Corolla Nürburgring Edition

Toyota lanserar en specialversion av sin bäst säljande modell Corolla. Får det sportiga efternamnet Nürburgring Edition.

Genom åren har biltillverkare lanserat en rad bilar med anknytning till det gröna helvetet, Nürburgring. Lexus LFA, Opel Corsa och Astra OPC är några av dem och nu väljer även Toyota att lansera en specialversion.

Det är Toyotas thailändska avdelning som väljer att förgylla storsäljaren Corolla med namnet. Då tror du kanske att det rör sig om en topptrimmad prestandaversion byggd för att sätta så bra tid som möjligt runt Nordslingan.

Så är dock inte fallet då det i stort sett rör sig om dekaltrim, spoilers, svärtad grill och LED-varselljus. De har även kostat på sig att kalibrera om fjädringen och skruva på 17-tumsfälgar.

Under huven sitter dock fortfarande samma 1,8-litersmotor som tidigare, 141 hästkrafter som skickas via en CVT-låda till framhjulen. Sportigt värre!

Toyota har visserligen lite belag för namnsättningen då de faktiskt placerade sig på 109:e-plats i en Corolla under förra årets 24-timmarstävling på Nürburgring.

Toyota Corolla säljs som bekant inte i Sverige sedan 2007 så just denna modell säljs endast i Thailand.