Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Toyota FT-1
Toyota FT-1
Toyota FT-1
Toyota FT-1

Toyota FT-1 Concept officiell – nya Supra?

En av Detroitsalongens överraskningar är Toyota-konceptet FT-1 som väcker hoppet om en ny Supra. Det här är bilen som visar att det blåser nya vindar i Toyota-leden.

Det har förekommit många uppgifter om att Toyota har en ny sportbil under utveckling som en andlig efterträdare till Supra. På Detroitsalongen får vi ett tydligt tecken på att så är fallet. Där visas för första gången konceptbilen FT-1 som med stora likheter med GT 86, 2007 års konceptbil FT-HS samt Lexus LFA och konceptbilen LF-LC ger kraftiga Supra-vibbar.

Namnet FT-1 står för Future Toyota och nummer 1. Toyotas designstudio i Kalifornien nämner klassiker som 2000GT, Celica, Supra och MR2 som förebilder och nog går det att se hur en ny Supra skulle kunna se ut i produktionsmässigt utförande.

Man har satsat på ett klassiskt format med kupéutrymmet placerat långt bak och korta överhäng fram och bak för optimal viktfördelning. Lägg märke till motorhuvens transparenta del som blottar den frontmonterade motorn som driver bakhjulen. Bara genom att titta på motorn går det inte att gissa vad det rör sig om, men den ser ut att husera en hel del cylindrar.

Bakom ratten frontas föraren av en stor välvd vindruta som utifrån sett ser ut att gå i ett med sidofönstren, men där är A-stolpar för säkerhetens skull. Interiört är det avskalat som det bör vara i sportbil, inte för mycket knappar och vred att pilla på. Körningen ska vara i fokus. Ratten är Formel 1-inspirerad och flatbottnad. Notera att motorns startknapp är sportigt röd och i fokus genom placeringen på rattnavet. Framför ratten sitter en liten informationsdisplay som fungerar som mätartavla. Informationen i denna projiceras upp på vindrutan så att ögonen alltid är fasta på vägen.

Toyota har inte specificerat någon drivlina för konceptet utan pratar bara om designen som de hävdar vara resultatet av ett nytt arbetssätt inom företaget. Traditionellt har Toyotas designbeslut fattats i flera led och man har strävat efter klartecken från en mängd chefer och delägare. Enligt högste chefen Akio Toyodas har man nu slimmat beslutsleden och snabbat på processen i syfte att ta fram bilar som kunderna ska fastna för känslomässigt. Eller som Toyota lägger fram det: ”Produkter med energi, passion och Waku-Doki. Sistnämnda kryptiska är ännu en  japansk term att lägga på minnet. Den betyder ”en påtaglig pulshöjande känsla av spänning”.

Knappt två år har det tagit för Toyota att gå från beslut till att visa upp konceptbilen på årets Detroitsalong. Det är en betydligt kortare process än vad Lexus LFA genomgick. Från projektstart till första konceptbilen tog det fem år, därefter ytterligare två år för konceptbil nummer två. Efter totalt tio år var produktionen igång. Om nu Toyota FT-1 Concept är kommande Supra, eller vilket modellnamn den nu än får, så lär det knappast dröja till 2024 innan den sätts i produktion.

Toyota har som bekant ett sportbilssamarbete med BMW men det handlar om en hybriddriven sportbil. FT-1 ska vara ett renodlat bensindrivet projekt.

Från och med i morgon tisdag blir det möjligt att ladda ned FT-1 Concept i Gran Turismo 6 till Playstation 3.

https://youtu.be/TNoJWW8jTOs?width=575&height=353