Toyota GR 86 blir Toyota GR86. Foto: Toyota

Toyota GR 86 byter namn

En liten förändring i modellnamnet ska göra bilen lättare att hitta på internet. Bytet kommer precis innan lanseringen. 

I sista minuten gör Toyota en liten förändring av sin nya sportbil GR 86. Det är ingen stor förändring, den enda skillnaden är att man tar bort det mellanslag som finns mellan GR och 86. Numera heter bilen alltså Toyota GR86 och ingenting annat. 

Anledningen har med internet att göra, rapporterar bilnyhetssajten Carscoops. Hashtaggar gillar inte mellanslag och att kunna skriva #GR86 är betydligt träffsäkrare än att försöka söka på #GR och #86. På samma sätt blir resultaten betydligt mer träffsäkra i sökmotorer, om man knackar in GR86. 

– Det har att göra med SEO (sökmotoroptimering, reds. anm.). Vi vill att folk enkelt ska kunna hitta bilen när de letar online, säger en talesperson för Toyota i Storbritannien till sajten. 

Förändringen har redan rullats ut på Toyotas japanska och nordamerikanska återförsäljarwebbplatser och kommer snart också de europeiska sajterna att följa efter. 

Åtgärden innebär inga fysiska förändringar av bilen, emblemen förblir de samma. Bilen, som ersätter Toyota GT 86, lanseras under våren nästa år och de första bilarna lär nå kunderna under försommaren. 

Teknikens Värld har förstås redan provkört och det kan du läsa om i nummer 26/2021, i butik 16 december.