Toyota GT 86 Shooting Brake – en praktisk sportbil

Toyota visar sportiga GT 86 i praktisk Shooting Brake-version. Vad tycks om de nya kombilinjerna?

Toyota Australien visar upp en något udda version av GT 86, de har nämligen gett sportbilen en kombibakdel och tilläggsnamnet Shooting Brake. Något som ger den ett utseende som närmast liknar en blandning av Honda CRZ och Hyundai Veloster.

Skapelsen är dock endast ett koncept och det är inte troligt att modellen kommer att sättas i produktion.

Tack vare att taket modifierats kan åkande njuta av mer huvudutrymme såväl som mer lastutrymme för packning, och då taklinjen är längre är det möjligt att transportera cyklar eller surfbrädor på taket.

Bortsett från den delvis modifierade bakänden och taket är bilen i övrigt lik originalversionen. Motorn är densamma som övriga GT 86, alltså en boxerfyra på två liter som levererar 200 hästkrafter och 204 newtonmeter.

Detta är dock inte den enda konceptversionen baserad på GT 86 vi sett. För några år sedan visades cabrioleten FT-86 samt GT 86 Targa, varav den förstnämnda var en officiell bil från Toyota, men på grund av stora kostnader slopades projektet.

GT 86 uppdaterades nyligen och fick en del nya designdetaljer samt något högre effekt, en ny generation GT 86 väntas presenteras någon gång under nästa år.

Toyota GT 86 Shooting Brake Concept.
Toyota GT 86. Foto: Patrik Lindgren
https://youtu.be/bgut1bQdq28

Gilla på Facebook för fler videoklipp!