Toyota har sålt fem miljoner hybrider

Toyota har nått ännu en imponerande milstolpe med sina hybridbilar. Mindre än ett år efter fyramiljonerspasseringen har man nu kommit upp i över fem miljoner sålda hybrider.

Det råder ingen tvekan om att Toyota är världsledande när det kommer till hybridbilar. Sedan starten 1997, då första generationen Prius lanserades i Japan, har försäljningen fullkomligt exploderat för varje år som gått. Nu har man, inklusive Lexus-modellerna, hela 20 stycken hybridmodeller i sitt stall varav en av dem är en laddhybrid (Prius Plug-in Hybrid).

 I maj förra året rapporterade vi att Toyota uppnått en historisk milstolpe eftersom per den 30 april 2012 passerat fyra miljoner sålda hybridbilar. I dag meddelar de att de den 31 mars 2013 passerat femmiljonersgränsen med råge eftersom de då levererade bil nummer 5125000. Ingen annan biltillverkare i världen är i närheten av dessa siffror och kommer troligtvis heller aldrig att vara det, trots att just hybridbilar från olika biltillverkare poppar upp som svampar ur jorden. Toyotas försprång försäljningsmässigt är helt enkelt för stort.

 Toyota har räknat ut att tack vare deras drygt fem miljoner sålda hybridbilar i över 80 länder har koldioxid om 34 miljoner ton besparats från att hamna i atmosfären. De har också räknat på hur mycket bensin som har sluppit att gå till förbränning, nämligen tolv miljarder liter.

 I hemlandet Japan utgör hybridmodellerna hela 40 procent av Toyotas försäljning medan motsvarande siffra globalt ligger på 14 procent.

 Dessa andelssiffror lär öka inom en snar framtid med tanke på att Toyota meddelar att de mellan i dag och 15 december 2015 ska lansera 18 nya hybridmodeller.

https://youtu.be/RZkrdmE7Adc?width=575&height=353https://youtu.be/f0oe8ziTmb8?width=575&height=353