Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080815-toyota-hilux-2009080815-toyota-hilux-2009080815-toyota-hilux-2009
080815-toyota-hilux-2009

Toyota Hilux faceliftas

Toyota Hilux av senaste snitt, nionde generationen, har funnits tillgänglig sedan drygt tre år tillbaka. Nu är det snart dags för en faceliftad variant och Toyota Malaysia har redan publicerat bilderna på sin webbsida.

Toyota Hilux av senaste generation väcker vissa minnen hos oss på Teknikens Värld. När vi i oktober förra året testade pickupen i det klassiska älgtestet gick det inte som tänkt, utan bilen gick upp på två hjul och endast vår skicklige förare, Ruben Börjesson, hindrade bilen från att lägga sig på sidan. Hiluxen vi testade i älgtestet var utrustad med 16-tumshjul och ansågs av Toyota ligga bakom det dåliga testresultatet. Toyota stoppade sedermera försäljningen av Hilux med 16-tumshjul i Europa. Mer om detta kan du läsa via länkarna nedan.

Nuvarande Toyota Hilux lanserades 2005 och det är dags för en facelift inför 2009 i och med att halva pickupens livscykel snart har passerats. Inga officiella bilder eller något pressmeddelande har skickats ut, men i går kväll spred sig en bild (se ovan) som en löpeld på Internet som visade lyftet framifrån. Bilden hade helt enkelt upptäckts på den officiella malaysiska Toyota-webbplatsen där de redan flaggar för ”A new Hilux – coming soon”.

Nu får vi tyvärr bara se pickupen framifrån, men vi kan lätt se att nosen (grillen och främre stötfångaren) har fått en ny grövre formgivning. Mer passande till pickupens egentliga arbetsuppgifter (syftar då inte på uppgiften som familjefraktare).

I övrigt kan man se att sidobackspeglarna har gjorts om och numera innefattar integrerade sidoblinkers, samt nya lättmetallfälgar.

I de asiatiska länderna saluförs Hilux med D-4D-motorn (turbodiesel) med 102 hästkrafter och enligt den malaysiska Toyota-sajten kommer denna motor att lämnas orörd till den faceliftade modellen. I Europa kommer antagligen D-4D-motorn också att lämnas orörd, här utvecklar maskinen dock 120 hästkrafter.

Läs mer

TV-TV

Test