Toyota Land Cruiser facelift – fakta och bilder

Ett av de mest klassiska namnen i Toyotas modellprogram – Toyota Land Cruiser – kommer nu i en uppfräschad tappning. Har den blivit snyggare?

Toyota Land Cruiser är ett av de mest långlivade modellnamnen på nybilsmarknaden. Bilar med namnet har funnits i den japanska biltillverkarens produktportfolio alltsedan 1951. Genom åren har bilen gått från att vara en renodlad terrängbil till att även erbjuda de åkande lyx och flärd – men alltid med kompetenta terrängegenskaper.

Nu är det alltså dags för innevarande generation Land Cruiser (150-modellen alltså, den större Landcruiser V8 drabbas inte) att få en ansiktslyftning, och med det en rad olika exteriöra- och interiöra förändringar. Mest uppenbar är den nya fronten, med lampor som liksom flyter ut nedåt längsmed grillen, bredare grill och annan utformning på motorhuv och stötfångare. Detta ska ha ökat titallängden med två centimter, vilket innebär att Land Cruiser (med femdörrarskarossen) nu mäter 478 centimeter.

Baktill här nya lampor, med klarglas, installerats tillsammans med en lite mer framträdande nummerplåtsinramning. Interiört märks en ny mittkonsol, med en 4,2-tums multifunktionsskärm, samt en hel del nya materialval. Tredje sätesraden har även fått uppdateringar som förenklar insteg. Motorerna är samma som i dagsläget, det vill säga en fyraliters V6 och en treliters diesel.

Vi antar att Toyota väljer att premiärvisa nya Land Cruiser på bilsalongen i Frankfurt nu i september – försäljningen startar i alla fall senare i höst.