Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toyota Land Cruiser i ”absurt originalskick” till salu

Förvarades i mattinklädd låda i mer än 20 år. Toyota Land Cruiser från 1978 med 800 mil(!) på mätaren till salu.

Vad är du beredd att betala för världens finaste Toyota Land Cruiser FJ40? Det är nämligen så bilen ovan benämns – som världens finaste. Orden är Land Cruiser-samlaren och restaureraren Jonathan Wards:

Att se en sådan här bil, med så få mil på mätaren och i ett sådant här, orört skick, är galet, säger Ward i en video uppladdad av Bring a Trailer (som du kan se nedan).

Nämnda bil ligger just nu uppe till försäljning på bringatrailer.com

. Högsta budet ligger, när den här artikeln skrivs, på 100 000 dollar, alltså runt 850 000 kronor.Mycket kan tyckas, men så är det också en speciell bil med en speciell historia.FJ40:n köptes av en man i Wyoming 1978. Bilen kördes sedan hela första sommaren, innan ägaren, som arbetade som mattleverantör, beslutade sig för att bevara bilen. Bilen slogs därför in i en mattinklädd trälåda och hissades upp på väggen i mannens lagerlokal. Tanken var att bilen skulle förvaras där tills dess att mannen gick i pension och kunde förverkliga sin dröm om att besöka alla nationalparker i USA. Bilen var placerad så att mannen kunde se den från sitt kontor.Tyvärr blev dock drömmen aldrig verklighet. År 2000 dog ägaren och bilen såldes så småningom av mannens familj till Jonathan Ward som arbetar med att restaurerar gamla Land Cruisers. Ward sålde i sin tur bilen vidare, efter att ha genomfört bilens första service på över 20 år, till en kompis.Och nu söker bilen alltså en ny ägare igen.Enligt Ward är bilen i ett ”absurt originalskick” – allt är original och enligt uppgift finns inga tecken på rost. Det enda som modifierats är att luftkonditionering installerades i bilen år 2000. Den ska dock vara bortplockad igen...Se mer i videon nedan!

https://youtu.be/MAxjWeqvStw