Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Toyota

Toyota lanserar bildelningstjänst i Sverige

Toyota tar bildelningstjänsten Kinto Share till Sverige. Premiär i dag i Stockholm.

Att biltillverkare satsar på delningstjänster är ingen nyhet, en effekt av en ny bilkultur i främst storstäder med flexibilitet och miljötänk i fokus. Nu tar Toyota Toyota Sweden AB och Toyota Financial Services, med stöd av Toyota Motor Europe, tjänsten Kinto Share till Sverige. En tjänst som lanserades i Europa tidigare i år efter att ha presenterats 2018.

Foto: Toyota

Från och med idag kan du boka din Corolla Touring Sports Hybrid på 15 olika platser i Stockholm för ett pris från 65 kronor per timme plus ett kilometerpris på två kronor. I framtiden ska Kinto Share expandera geografiskt och modellmässigt men även andra tjänster som leasing och samåkning kan dyka upp på menyn.

LÄS MER: Nevs nya bildelningstjänst ska rädda virusisolerade

– Vår målsättning är smart, tillgänglig och prisvärd mobilitet för alla, men det är ett långsiktigt arbete där vi växer i takt med behov och efterfrågan. Vi börjar nu med en mindre pilot i Stockholm, men det långsiktiga målet är att erbjuda den mest kompletta mobilitetslösningen i Sverige, oavsett kundens behov, säger Johan Lundblad, Mobility Manager på Toyota Sverige.

Foto: Toyota

Sedan många år har Volvo en liknande stationsbaserad tjänst (M/Sunfleet) medan en handfull andra aktörer har valt en mer flexibel lösning – med varierad framgång. BMW:s Drive Now och Daimlers car2go  finns inte längre kvar i Sverige.

På Stockholms gator kan man i dag hyra elbilar av märket Renault Zoe men tjänsten drivs av Aimo och av inte av biltillverkaren.