Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091215-toyota-koncept-detroit
091215-toyota-koncept-detroit
091215-toyota-koncept-detroit
091215-toyota-koncept-detroit

Toyota lockar med ny hybrid i Detroit

Hybridjätten nummer ett kan vara på väg att lansera en ny hybridmodell. Toyota ger nu en liten förhandstitt på ett hybridkoncept som ska visas i Detroit i januari.

 I ett sällsynt kortfattat pressmeddelande säger Toyota att de ska visa ett nytt hybridkoncept på bilsalongen i Detroit den 11 januari. Mer än så får vi inte veta i dagsläget. Vi kan däremot titta på de två detaljbilder som medföljer pressmeddelandet och som har satt igång spekulationerna om den kommande konceptbilen.

Konceptbilen ska inte vara någon hybridversion av en redan existerande Toyota-modell, utan en bil som har konstruerats för att husera ett hybridsystem från start. Det har spekulerats en hel del om en eventuell kombiversion av Prius och även en liten sportig hybridcoupé. Att döma av de två närbilderna kan dock dessa två alternativ uteslutas, bilderna visar delar av en front som ser extrem kort ut. Strålkastarna sitter ända uppe vid vindrutans nederkant vilket får oss att tro att konceptbilen är en mycket kompakt historia. Det troligaste är förmodligen att Toyota tar lilla iQ som bas, drar nya streck i karossen och slänger i en hybriddrivlina. Det vill säga ungefär samma metod som användes för konceptbilen FT-EV II. Men vi hoppas naturligtvis på en helt ny och spännande konceptbil som sedan tar steget till serieproduktion.

Läs mer