Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090320-toyota-mr2-comeback
090320-toyota-mr2-comeback
090320-toyota-mr2-comeback
090320-toyota-mr2-comeback

Toyota MR2 kommer tillbaka som hybrid

Toyotas lilla sportroadster MR2 är på väg att göra comeback. Toyotas vice ordförande Masatami Takimoto avslöjar i samtal med Auto Express att den uppskattade sportbilen ska återupplivas som en snabb och miljövänlig hybridsportbil.

 Toyotas lilla sportbil blev aldrig någon enorm försäljningssuccé i klass med Mazda Miata, likväl blev den mycket uppskattad för sina pigga köregenskaper. Efter 22 år som modell gick MR2 i graven 2007 och firades av med specialversionen MR2 TF300. Nu har små, lätta och snabba sportbilar återigen blivit högsta mode, och Toyota uppges nylansera MR2.

Toyotas vice ordförande Masatami Takimoto säger till brittiska Auto Express att Toyota är väl medvetna om att MR2 var en omtyckt modell på sin tid och att de för tillfället arbetar på en ny liten hybridsportbil. Toyotas mål är att bilen ska vara billig, prislappen ska inte överstiga 250 000 kronor. Takimoto är noga med att påpeka att det inte är tal om någon sportversion av Prius. Den nya bilen ska framförallt vara rolig att köra och kommer därför att få ett hybridsystem som är specialsytt för det ändamålet.

Den nya bilen kan komma att ärva det välkända MR2-namnet, men mycket mer än så kommer bilarna inte att ha gemensamt. Nya MR2 blir inte en cabriolet i första hand utan en kompakt coupé med drag från Toyotas gamla FT-HS-koncept från 2006. Längre fram i tiden är det inte omöjligt att det även kommer en taklös variant. Drivningen ska ske på bakhjulen och en halvautomatisk växellåda ska sköta växlingarna. Vad det gäller prestandan går det bara att spekulera. Auto Express uppgifter pekar mot en 0-100 km/h-tid på någonstans runt 7 sekunder och ett koldioxidutsläpp på högst 100 g/km.

Läs mer

Tester och provkörningar