Toyota Prius+ blir Daihatsu Mebius

Kärt barn har många namn. Toyota Prius+ har hittills gått under åtminstone fem olika namn runt om i världen. Nu kommer ett sjätte när familjehybriden blir Daihatsu Mebius.

I större delen av Europa heter Toyota Prius i taxi- och familjebilsvänligt utförande Prius+. Men i andra delar av världen är modellen känd under andra namn. I USA heter den Prius V, i Japan heter den Prius α (alpha), i Belgien Grand Prius+ och i Nederländerna heter den något så amerikainspirerat som Prius Wagon.

 Nu är det dags att lägga till ytterligare ett namn till potten. Och inte bara modellnamnet byts ut, utan även själva bilmärket. Detta eftersom Toyota Prius+ i Japan (Prius α) från och med nu även kommer att säljas som Daihatsu Mebius.

 Det är andra Toyota-modellen som blir en Daihatsu (ett märke som Toyota är majoritetsägare av) då Camry Hybrid tidigare blivit Daihatsu Altis.

 Daihatsu Mebius ser exakt likadan ut som Toyota Prius+, både på utsidan och insidan, bortsett från emblemen. Tekniskt är det också identiskt. Däremot kan Daihatsu-versionen endast fås i utförande med fem sittplatser medan Prius+ även kan fås i sjusitsutförande.