Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Toyota Prius C
Toyota Prius C
Toyota Prius C
Toyota Prius C Foto: Dewhurst Photography

Toyota Prius C – Prius-familjens nya instegare

Prius-familjen växer så det knakar. Utöver den Prius vi ser dagligen i trafiken tillkommer under nästa år laddhybridversionen samt rymliga Prius+. Nu visar Toyota dessutom upp kompakta Prius C.

Det är inte första gången vi ser Toyota Prius C för det gjorde vi redan för en knapp månad sedan då broschyrbilder hittade ut på Internet. Men det är första gången vi ser Toyota Prius C den officiella vägen för i dag släppte Toyota USA den första korta informationen, ett par bilder samt ett videoklipp på Prius-familjens nykomling och tillika nya instegsmodell.

 Full information väntas vi få först i januari nästa år då den stora internationella bilsalongen i Detroit äger rum. Det är då den publika premiären äger rum, och inte på Tokyosalongen i december som man kanske skulle kunna tro.

 Toyota Prius C är alltså nya instegsmodellen av Prius-familjen som snart består av fyra medlemmar. Att den är minstingen råder ingen tvekan om. Prius C mäter 399,5 centimeter från nos till rumpa, näst intill en halvmeter kortare än vanliga Prius och drygt sex decimeter kortare än största brodern Prius+.

 Precis som sina syskon är Prius C en femdörrarsmodell och drivs framåt med hjälp av en bensinmotor som samarbetar med en elmotor. Men motorkonfigurationen är inte densamma. Prius och Prius+ har en 1,8-litersmotor, Prius C endast en cylindervolym på 1,5 liter att leka med.

Medan Prius lockar en en ganska bred och blandad publik och Prius+ ska locka familjen är det tänkt att Prius C ska locka den yngre skaran av människor. Det ska den göra med billigt inköpspris, välbeprövad hybridteknik och, enligt amerikanska mått mätt, klassledande bränsleförbrukning med en siffra som ligger under 0,47 liter per mil vid stadskörning (vanliga Prius drar 0,39 liter per mil vid stadskörning, dock mätt efter EU-körcykeln).

 Andra ting som ska locka de yngre köparna är hög säkerhet med nio krockkuddar, multifunktionsratt, bluetooth, multimediasystemet Toyota Entune med internetradio, väderrapporter i realtid och mycket annat teknikskoj.

 Säljstart för Toyota Prius C är det i USA våren 2012. När den kommer till Europa vet vi inte och det är inte heller säkert att den kommer att heta Prius C när den väl kommer över hit. Prius+ heter i USA Prius V men har alltså fått genomgå ett namnbyte inför europalanseringen nästa år. Logiskt vore då att döpa Prius C till Prius- men det är föga troligt om Toyota finner det namnet speciellt uppmuntrande.

https://youtu.be/AM_wXvMK1IA?width=575&height=353