Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toyota Prius har blivit med dragkrok

För första gången någonsin erbjuds Toyota Prius med dragkrok. Det har blivit möjligt sedan senaste generationen av världens populäraste miljöbil introducerats.

https://youtu.be/OQZgj_VpqKk

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

De tre första generationerna av hybridbilen Toyota Prius såg man aldrig komma dragandes på ett släp eller en husvagn. Inget konstigt med det egentligen, bilmodellen har nämligen aldrig varit förenlig med dragkrok (finns Priusar med eftermonterade krokar för att till exempel kunna fästa cykelhållare). Men nu är det andra tider och med nya Prius intåg är det dags att börja vänja sig vid Prius som dragbil. Tack vare ett värmehanteringssystem som bättre skyddar hybridsystemet än i tidigare generationer är detta nu möjligt.

För 8 900 kronor kan man utrusta sin nya Prius med en originalkrok från Toyota. Den är avtagbar och tillåter dragvikter på upp till 725 kilo. Det går med andra ord inte att dra den stora boggivagn som du tänkt köpa lagom till sommarens semesterveckor. Däremot går det bra att dra mindre husvagnar, båttrailers, hästsläp och andra släp – så länge de inte bär på för mycket last. Att frakta runt en ardennerhäst är alltså bara att glömma.

Toyota i Storbritannien passade på att testa nya Prius, som för övrigt har visat sig vara väldigt krocksäker, med dragkrok genom att kroka på en mindre husvagn. Bilderna kommer från deras strapats, så även filmen ovan som visar hur det är att köra Prius med påhäng samt hur det är att backa med hjälp av backkameran i bilen.

Missa inte att läsa vår provkörning av nya Toyota Prius.