Toyota Prius Plug-in Hybrid

Toyota Prius Plug-in Hybrid nu i Sverige

Laddhybridversionen av Toyota Prius har varit omtalad bra länge, men det är först nu den kommer till skott på den svenska marknaden. Första bilen levereras nästa vecka.

Niklas Drakenberg, vd för Teaterskeppet i Stockholm, var under förra årets Almedalsvecka på Gotland först ut med en svensk beställning på en Toyota Prius Plug-in Hybrid. Under Almedalsveckan i år, som äger rum nästa vecka med tjuvstart nu på söndag, är Niklas Drakenberg förste svensk att få sin laddhybrid från Toyota levererad eftersom de första serietillverkade bilarna nu har anlänt svensk mark.

 – För oss är det viktigt att kunna bidra till en så låg miljöpåverkan som möjligt. Därför var det självklart att skaffa den mest energieffektiva bilen som finns på marknaden i dag, så snart den fanns tillgänglig. Att den sedan inte kräver några speciella laddningsstationer eller bränsleslag, och dessutom har obegränsad räckvidd gör att den är helt rätt miljöbil för oss, säger Niklas Drakenberg som nu byter in sin Prius hybrid mot den nya laddhybriden. Den blir hans femte Toyota.

 Fler än 200 exemplar av Toyota Prius Plug-in Hybrid av beställts i Sverige. Det är enligt Toyota fler än antalet sålda elbilar i Sverige under hela 2011. I år kommer Toyota att tillverka 50000 exemplar av Prius Plug-in Hybrid som klarar upp till 25 kilometers körning på enbart el. Att ladda upp batterierna via ett vanligt uttag ska ta 90 minuter. Vid blandad körning enligt EU-körcykeln ska laddhybridversionen av Prius nöja sig med 0,21 liter bensin per mil och 49 gram koldioxid per kilometer. Därmed är den under 50-gramsgränsen vilket är ett måste för att ägaren ska kunna åtnjuta regeringens supermiljöbilspremie på 40000 kronor.

 Toyota Prius Plugin Hybrid kostar från 361900 kronor.