Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toyota Prius Plug-in Hybrid slog Chevrolet Volt

Toyota Prius i laddhybridutförande, eller Plug-in Hybrid som den heter, säljs redan i USA och nådde finfina försäljningssiffror i USA under april månad. Siffror som inte ens inhemska Volt nådde upp till.

Toyota Prius sålde i USA under förra månaden som aldrig förr under en aprilmånad. Totalt såldes 25168 Prius (alla modellversioner inkluderade) vilket är en 126,9 procent högre siffra än april 2011 som var låg på grund av jordbävningen utanför japanska kusten förra året.

 Dock ska det tilläggas att månaden innan, mars, var Prius bästa månad någonsin i USA så april kunde inte riktigt leva upp till vad föregående satt upp för riktlinjer. En stor del av det berodde på färre antal säljdagar, endast 24 stycken.

 Av de 25168 sålda Prius-modellerna i USA förra månaden var 1654 av dessa laddhybridversionen av Prius, det vill säga Prius Plug-in Hybrid. Den fina siffran slår konkurrenterna på fingrarna trots att Prius möjligtvis inte får riktigt samma uppmärksamhet i etern som Chevrolet Volt får, som ju trots allt är en amerikansk produkt.

 Volt lyckades sälja i 1462 exemplar. En annan konkurrent, trots att den är en renodlad elbil, är Nissan Leaf som sålde i 370 exemplar under april månad 2012.

 Totalt sålde Toyota 160493 bilar i USA förra månaden. En imponerande siffra.

I Sverige sålde Toyota Prius i 30 exemplar under förra månaden. Hittills i år har 123 nya Prius fått ägare i Sverige. De svenska siffrorna är kraftiga tillbakagångar jämfört med motsvarande perioder förra året.

 Toyota Prius Plug-in Hybrid har premiär i Europa först till sommaren.