Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toyota Supra avslöjad – officiella bilder

Nu har de första officiella bilderna som visar hur nya Toyota Supra ser ut halkat ut på webben.

I skrivande stund återstår det ännu 17 dagar innan Toyota låter skynket falla av nya Supra (på Detroitsalongen), men redan i dag får vi tydligt (om än en aning grynigt) se hur modellen ser ut. För ett par veckor sedan fick vi se inofficiella bilder på bilen, nu handlar det om officiella grejer och framför allt får vi se Supra ur de ”rätta vinklarna”. Bilderna sägs komma från Toyota i Tyskland som tabbade sig en kort stund.

Egentligen bjuder bilderna inte på några större överraskningar, det mesta är som förväntat i och med att vi har sett nya Supra i maskerat utförande i ett halvårs tid (du vet väl att vi redan har provkört nya Supra?).

Vi ser en djup frontspoiler uppdelad i tre sektioner och en ganska bullig huv som längst fram innehåller två LED-strålkastare (ser ut att vara LED matrix) med långt utdragna lysdiodslingor för DRL-funktionen.

Vi skymtar ett ”dubbelbubbeltak” och ska vi vara ärliga är hela takkonstruktionen med sidorutornas utformning och likaså takstolparna väldigt lik Zagatos alster, inte minst Aston Martin V12 Zagato.

Aston Martin V12 Zagato har en helt unik bakdel, den liknar ingenting annat. Nya Supra kan också sälla sig till gänget som har en bak som inte liknar mycket annat. Några som helst likheter med ”syskonbilen” BMW Z4 kan inte skönjas någonstans.

Detta är Aston Martin V12 Zagato... jämför taket, takstolparna och sidorutorna med hur det ser ut på nya Supra. En hel del likheter.Detta är Aston Martin V12 Zagato... jämför taket, takstolparna och sidorutorna med hur det ser ut på nya Supra. En hel del likheter.Detta är Aston Martin V12 Zagato... jämför taket, takstolparna och sidorutorna med hur det ser ut på nya Supra. En hel del likheter.
Detta är Aston Martin V12 Zagato... jämför taket, takstolparna och sidorutorna med hur det ser ut på nya Supra. En hel del likheter. Foto: Matti Blume

På tal om BMW Z4… nya Z4 M40i har en rak sexa på 3,0 liter, en motor som hittat ned även i nya Supra. Men Toyotas ingenjörer har ”manipulerat” maskinen för att få den att fungera på det vis de vill. Exakt vad det innebär återstår att se, men det har snackats om att det eventuellt kan bli ett eller några tiotal extra hästkrafter i den japanska varianten.

Nya Toyota Supra och nya BMW Z4 ska byggas sida vid sida hos Magna Steyr i Graz, det vill säga i Österrike.

MISSA INTE: Vi har redan kört nya Toyota Supra