Foto: Toyota

Toyota teasar nya Auris – visas i Genève

Toyota Auris generation två börjar bli till åren och snart är det dags för en ersättare. Arvtagaren visas på bilsalongen i Genève i nästa vecka, men redan nu får vi se en skymt av nya generation tre.

I år är det elva år sedan Auris ersatte Toyotas storsäljare Corolla här i Europa. För sex år sedan presenterades andra generationen och inom kort är det dags för den tredje. Auris generation tre kommer nämligen att visas på salongen i Genève som öppnar den 8 mars.

Men redan nu får vi en glimt av golfklassaren. Toyota har nämligen offentliggjort en teaserbild.

Det är dock inte mycket som avslöjas. Av det lilla vi får se kan vi bland annat skönja nya former på strålkastarna samt vad som ser ut att vara en något uppdragen fönsterlinje. Titta och bedöm själv!

Toyota kallar själva designen för mer dynamisk än tidigare.

Under skalet bygger nya Auris på Toyotas TNGA-plattform (står för Toyota New Global Architecture), samma som används i nuvarande Prius och crossovern C-HR.

På motorsidan kommer troligen både bensin och hybridalternativ erbjudas. Enligt brittiska Autocar är det möjligt att uppdaterade versioner av 1,2-litersbensinaren och hybridalternativet på 1,8 liter hittar ner i nya Auris.

Helt klart är att Auris kommer att erbjudas med ett större hybridalternativ på 2,0 liter.

I Genève får Auris sällskap av uppdaterade Aygo i Toyotas monter. Även en ”tävlingskonceptbil” ska visas. Enligt Toyota själva ska konceptet signalera ”återkomsten av Toyotas mest ikoniska sportbil” (vi gissar på Supra).