Toyota Tj Cruiser kommer i produktion

En verktygslåda på hjul som bjuder på glädje. Det är vad du får om du väljer Toyota Tj Cruiser som ska börja tillverkas.

Under Tokyosalongen 2017 visades Toyota-konceptet Tj Cruiser upp . En bil som du förmodligen har glömt och avfärdat som en i raden knasigt koncept som stannar som just ett sådant. Nu rapporterar motor 1 att Toru Endo, som har täta band till tillverkaren, för japanska Best Car har bekräftat att bilen kommer i produktion.

De kantiga formerna på Tj Cruiser (Tj för ”Toolbox” och ”joy”, verktygslåda och glädje) må förbrylla men den produktionsklara bilen ska vara kortare än C-HR (436 centimeter) men högre (156 centimeter) och erbjudas med såväl två som tre sätesrader. Sätena ska kunna fällas och därmed ge en stor lastyta. Skjutdörrarna som ses på konceptversionen kommer att strykas och ersättas av traditionella diton.

På konceptet noterade vi hybridemblem och mycket riktigt får bilen bland annat koncernens välkända 1,8-liters bensinmotor med elassistans som kraftkälla, samma teknik som vi hittar i modellerna Corolla och Prius. Det alternativet kombineras med fyrhjulsdrift. Även en tvålitersmotor ska erbjudas som då ska finnas med såväl fram- som fyrhjulsdrift.

LÄS MER: Vi kör Toyota Corolla Toyota Corolla 1,8 Hybrid 

Tj Cruiser, som bygger TNGA-plattformen, ska täckas av i oktober i år och försäljningen starta under 2020. Huruvida modellen kommer att finnas på andra marknader än den japanska är i dag oklart.