Toyota Tundra har blivit limousine

Toyota slår på stort och bygger om pickupen Tundra till limousine. Ska visas på SEMA-salongen.

Toyotas amerika-anpassade pickup Tundra kan inte beskyllas för att vara liten, och särskilt inte denna version du ser här. Inför SEMA-mässan i Las Vegas har de nämligen förlängt jättepickupen med hela 229 centimeter, och skapelsen går under namnet ”Tundrasine”.

Förutom den kraftigt förlängda hjulbasen har pickuplimousinen fyra dörrar på vardera sida och sidomonterade avgasutblås, förutom detta är det i stort sett inget som skiljer sig från den vanliga modellen.

I kupén har dock Toyota tagit ut svängarna, inspirationen ska ha hämtats från privatflygplan och är avsevärt mycket lyxigare än standardbilen. Stolarna är separata läderklädda fåtöljer med inbyggt fotstöd som kan fällas ut.

Motorn är densamma 5,7-liters V8 som i vanliga Tundra, en motor som levererar 381 hästkrafter och 543 newtonmeter. Denna kopplas till en sexväxlad automatlåda och kraften skickas till alla fyra hjul. Men fartresurserna lär vara kraftigt straffade av den extra vikten, Tundrasine väger 3 620 kg vilket är 1 037 kg mer än vanliga Tundra.