100831-toyota-verso-s

Toyota Verso-S – ny liten MPV

Med nya Verso-S gör Toyota ett nytt försök i den lilla MPV-klassen. Nya Verso-S plockar upp facklan efter Yaris Verso och ska erbjuda flexibilitet och maximalt utrymme på mindre än fyra meter.

 Nu gör Toyota comeback i det växande segmentet av små MPV-modeller. Det tidiga 2000-talets storsäljare Yaris Verso får en uppföljare i den nya modellen Verso-S som kommer att premiärvisas på Parissalongen om en knapp månad. Toyota har inte släppt någon information om den lilla storlastaren som ska konkurrera med Kia Venga, Opel Meriva och Citroën C3 Picasso men de skräder inte orden när de presenterar Verso-S.

”Verso-S är en lektion i effektivt utrymmesutnyttjande.” Så beskriver Toyota själva den nya modellen som dessutom ska vara klassens kortaste med en totallängd på under fyra meter. När det gäller designen kan vi konstatera att Toyota har vågat ta ut svängarna en aning. Verso-S ser visserligen ut att väldigt lådformad men fronten bjuder på några nya, lite kaxiga anletsdrag som bär släktskap med minstingen iQ.

Toyota Verso-S börjar säljas i Europa tidigt nästa år, samtidigt ger den sig in på den japanska marknaden, och det är faktiskt inte första gången. När Yaris Verso togs ur produktion för sex år sedan fick den ingen ersättare här i Europa men i Japan tog Ractis över och har så gjort sedan dess. Nu är det dock dags för en ny generation Ractis och Toyota passar då på att även gör en europeisk version.

Test och provkörningar