Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toyota visar instegssportbilen S-FR

2015 års upplaga av Tokyo Motor Show öppnar upp dörrarna senare denna månad. Där kommer vi bland annat att få se en liten instegssportbil i konceptutförande från Toyota – S-FR.

Att Toyota kan bygga sportbilar, det vet vi. GT 86 är ett tydligt bevis på detta. Mycket körglädje för en relativt liten peng. Nu kan ännu en prisvärd sportbil vara på gång eftersom Toyota på bilsalongen i Tokyo om några veckor ska ställa ut konceptbilen S-FR, en enklare och mindre sportbil som ska fungera som ett instegsalternativ i klassen.

S-FR är liten, med 3,99 meter på längden är den två och en halv decimeter kortare än GT 86. Den är dessutom ganska smal med sina 169,5 centimeter. Det är åtta centimeter smalare än GT 86. Däremot är den något högre med 132 centimeter. Axelavståndet är för övrigt 2,48 meter, nio centimeter kortare än hos GT 86.

Hur mycket den väger vet vi inte, men med tanke på storleken och den enkla inredningen kan det röra sig om ner mot eller strax under ett ton. Det har tidigare snackats om en extra lätt sportbil från det japanska märket, kanske S-FR är den bilen.

Vad drivlinan består av är okänt i nuläget. Det enda som avslöjar något om den är växelspaksknoppen som skvallrar om en sexväxlad manuell låda. Motorn sitter fram och bakhjulen är de som sätter fart på den gula, fräsiga kärran.

Mer information mot slutet av oktober när Tokyo Motor Show drar igång.