Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Toyota

Toyota visar självkörande fordon under OS i Tokyo

OS är inte bara ett gigantiskt sportevenemang. För värdlandet är det också ett enormt skyltfönster ut mot resten av världen. Det tänker Toyota ta vara på år 2020 när de 32:a olympiska sommarspelen arrangeras i Tokyo.

Den japanska tillverkaren tänker nämligen visa en hel del ny teknik under OS i Tokyo, mycket med fokus på självkörande bilar och fordon.

Bland annat tänker man demonstrera autonom teknik nivå 4, det vill säga den näst högsta nivån av autonom teknik vilket innebär att automatiken kan ta över körningen i princip helt och hållet, även vid vid nödsituationer.

Ett av Toyotas ledord under OS och Paralympics i Tokyo är ”mobilitet för alla”, och demonstrationen av nivå 4-tekniken är enligt Toyota ett sätt att visa på hur ny teknik kan komma att underlätta framkomligheten för framtidens människor – oavsett fysiska förutsättningar.

Dock kommer det inte att susa omkring självkörande bilar i hela Tokyo. Toyota tänker visa de självkörande fordonen i speciella områden, närmare bestämt vid Tokyo Water Front City och i Haneda-området.

Hur dessa nivå 4-fordon ser ut är än så länge inte presenterat.

Toyota Concept i

Utöver nivå 4-tekniken kommer man även att visa Toyota Concept i, en bil som visades första gången på Tokyo-salongen 2017. Concept i kan känna av förarens känslor och prata med föraren tack vare avancerad artificiell intelligens, AI.

För transporter inom tävlingsbyn kommer Toyota erbjuda konceptbilen e-Palette (bilden högst upp) – ett kubformat, eldrivet, autonomt fordon som ska visa på hur just framtidens transportfordon kan se ut. I framtiden hoppas Toyota att e-Palette ska kunna användas till allt från varutransporter till en slags rullande butiker.

Men allt som visas av Toyota under OS är som sagt inte bara ”framtidsvisioner”. Exempelvis kommer utvalda fordon att utrustas med det nivå 2-autonoma Highway Teammate – en säkerhetsfunktion som enligt Toyota sköter allt, utan att specificera ytterligare, när det kommer till motorvägskörning.

Man kommer även att tillhandahålla mer än 3 000 passagerarfordon för olika typer av transporter, däribland bränslecellsbilen Toyota Mirai och bränslecellsbussen Sora.

Den speciella Japan-taxin kommer självklart också att vara på plats.