Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toyota visar suv, MPV och pickup i Genève

Om en dryg vecka öppnar årets bilsalong i Genève upp dörrarna för pressen, därefter för allmänheten. Bland mängder av nyheter hittar vi tre från Toyota.

Toyota kommer till Genève med ett skepp lastat med tre nyheter, den ena en suv, den andra en rymlig MPV och den tredje en pickup.

Suven som ska visas upp för den internationella publiken är produktionsversionen av konceptbilen C-HR som visades upp i två olika utföranden, först i Paris hösten 2014 och därefter i Frankfurt ett år senare.

Toyota har inte släppt någon bild på C-HR som misstänks få namnet Auris Cross. Modellen kommer att baseras på märkets nya TNGA-plattform, det vill säga samma grund som nya Prius bygger på.

Produktionsutseendet på C-HR avslöjas inte än, men vi har sett den som konceptbil två gånger.Produktionsutseendet på C-HR avslöjas inte än, men vi har sett den som konceptbil två gånger.Produktionsutseendet på C-HR avslöjas inte än, men vi har sett den som konceptbil två gånger.
Produktionsutseendet på C-HR avslöjas inte än, men vi har sett den som konceptbil två gånger.

MPV-modellen är Proace Verso som presenterades redan förra året, strax innan jul. Den är syskonmodell med Peugeots och Citroëns versioner Traveller och Spacetourer, två bilar som även dessa visas upp inför publik för första gången nere i Genève.

Toyota har lagt på tilläggsnamnet Verso. Vi förmodar att anledning är för att särskilja den från dagens Proace.

Proace Verso, och de franska syskonen, har redan krocktestats av Euro NCAP och imponerade med högsta betyget fem stjärnor. Det har hittills varit ovanligt i denna MPV-/skåpbilsklass.

Proace Verso kommer att erbjudas i tre olika karosslängder och med sittplatser för upp till nio åkande.

Toyota Proace Verso debuterar nere i Genève.Toyota Proace Verso debuterar nere i Genève.Toyota Proace Verso debuterar nere i Genève.
Toyota Proace Verso debuterar nere i Genève.

Tredje modellnyheten från Toyota i Genève är nya Hilux. Nya generationen tar över efter sina föregångare som har gjort modellnamnet till det förmodligen mest kända inom pickupvärlden.

Till Europa kommer nya Hilux med fyra olika motorer, tre som drivs med diesel och en som drivs med bensin. Dieselmotorerna är på 2,4, 2,5 samt 2,8 liter och bjuder på – i nämnd ordning – 149, 102 och 172 hästkrafter. Bensinmotorn är på 2,7 liter och ger 165 hästkrafter.

Nya Toyota Hilux hade premiär redan förra våren och i höstas dök den upp med europeiska specifikationer. Men det är först nu som den gör salongsdebut på vår kontinent.

Nya Hilux är efterlängtad.Nya Hilux är efterlängtad.Nya Hilux är efterlängtad.
Nya Hilux är efterlängtad.