Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110207-toyota-yaris-hybrid110207-toyota-yaris-hybrid110207-toyota-yaris-hybrid
110207-toyota-yaris-hybrid

Toyota visar Yaris Hybrid och Prius+ i Genève

Toyota satsar stort på årets Genèvesalong. Förutom en ny version av sportbilen FT-86 ska japanerna även premiärvisa lilla Yaris i hybridutförande och den europeiska versionen av stora Prius V.

Toyota kommer att ha en intressant uppställning bilar på Genèvesalongen i början av mars. Den stora ”showstoppern” blir förmodligen konceptbilen FT-86 som ska visas i ett nytt, förhoppningsvis produktionsnära, utförande. Men miljövännerna ska förstås också få sitt. Som väntat har småbilen Yaris anpassats för hybriddrift och kommer att premiärvisas i Genève. Bilden ovan är den första som visar en gnutta av Yaris Hybrid.

 Toyota Yaris Hybrid ska byggas i Toyotas fabrik i franska Valenciennes och väntas nå marknaden tidigt 2012. Mycket av hybridtekniken hämtas från Prius och Auris Hybrid men räkna med att Yaris Hybrid får en mindre bensinmotor, förmodligen på 1,33 liter i stället för 1,8 som i de större hybriderna.

 Toyota har även släppt en bild som bekräftar att den europeiska marknaden kommer att få en större Prius. På Detroitsalongen i januari visades den stora kombilika Prius V men någon lansering i Europa kom inte på tal. Den nya bilden visar ett bakljus som är identiskt med de på Prius V med skillnaden att det står Prius+ i stället för Prius V. Toyota döper alltså om modellen för den europeiska marknaden och men mest intressant är att Europavarianten blir sjusitsig, till skillnad från den amerikanska som endast har plats för fem åkande.

Läs mer