Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110304-toyota-yaris-hsd110304-toyota-yaris-hsd110304-toyota-yaris-hsd
110304-toyota-yaris-hsd

Toyota Yaris HSD visas som koncept – kommer 2012

Som utlovat står en hybridversion av Toyota Yaris utställd i Genève. Hybridsystemet är inte den enda nyheten, bilen har även en ny design som kommer att slå igenom på fler av Toyotas kommande modeller.

Hybridversionen av Toyota Auris har visat sig vara ett lite mer praktiskt och diskret alternativ till den renodlade hybridmodellen Prius. Snart kommer det mer av den varan. Som vi tidigare har kunnat berätta ska även lilla Yaris utrustas med hybriddrift och på bilsalongen i Genève står konceptbilen Yaris HSD utställd.

Konceptbilen är som så många andra konceptbilar i Genève bara en lätt förklädd färdig produktionsbil. Toyota bekräftar att Yaris HSD, som hybrid-Yaris ska heta, börjar säljas redan nästa år och att produktionen är förlagd till fabriken i franska Valenciennes. När det gäller de tekniska bitarna är Toyota desto mer tillknäppta, vi får bara veta att Yaris ska få ett hybridsystem som på Toyota-språk heter Hybrid Synergy Drive. Vi vågar sätta ett antal kronor på att systemet plockas rakt över från Prius och Auris HSD. Man kan dock tänka sig att Toyota slopar 1,8-literbensinaren till förmån för den mindre bensinmotorn på 1,33 liter som normalt är ett av alternativen till Yaris.

Designmässigt visar Yaris HSD en ny sida av Toyota. Yaris HSD kommer att byggas på nästa generation Yaris som redan har presenterats hemma i Japan och formspråket är klart vassare än i dagsläget. På Yaris HSD har Toyotas designteam vässat linjespelet ytterligare och gett bilen en riktigt aggressiv front med ett stort luftintag och läckert utformade slitsar för dimljusen.

Läs mer