Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100927-toyota-yaris-hybrid
100927-toyota-yaris-hybrid
100927-toyota-yaris-hybrid
100927-toyota-yaris-hybrid

Toyota Yaris Hybrid ska byggas i Frankrike

Toyota fortsätter på sin inslagna taktik att sätta hybridsystem i sina vanliga modeller. Auris Hybrid finns redan ute till försäljning och 2012 ska produktionen av en ny modell, troligtvis Yaris Hybrid, starta i Frankrike.

Toyota har haft stora framgångar med sin renodlade hybridmodell Prius och är nu i full gång att sprida hybridtekniken till hela modellutbudet. Auris Hybrid lanserades nyligen och om drygt ett år ska ännu en Toyota-modell bli hybriddriven. Toyota meddelar nu att de planerar att starta tillverkning av en ny fullhybridmodell i sin fabrik i Valenciennes, Frankrike. Tillverkningen ska starta 2012 och Valenciennes blir då den andra fabriken i Europa där Toyota tillverkar en hybridmodell. I somras började Toyotas fabrik i England spotta ur sig hybdridversionen av Auris.

Toyota vill lustigt nog inte bekräfta att det är Yaris som ska bli hybridanpassad. Alla uppgifter pekar trots allt mot det. Redan våren 2009 fick japanska och franska medier reda på att det planeras en hybridversion av just Yaris men Toyota var snabba att dementera. I somras kom återigen uppgifter om en Yaris Hybrid. Toyota har fortfarande inte sagt något om att det är Yaris som ska bli hybrid men eftersom den nya hybridmodellen ska tillverkas i Valenciennes – den europeiska produktionsanläggningen för Yaris sedan 2001 där över 1,8 miljoner Yaris har tillverkats – är det troligt att det är lilla Yaris som ska utrustas med ett hybridsystem.

Läs mer

Test och provkörningar