Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toyota Yaris uppdateras och blir säkrare

För snart två år sedan uppdaterades Toyota Yaris ganska grundligt. Årets uppdatering är av det lättare slaget, förutom när när det kommer till säkerheten.

Toyota populära småbil Yaris genomgår små förändringar inför modellår 2016. Nytt är att femdörrarsmodellen, oavsett motoralternativ, kommer att erbjudas i utförandet Style. Utrustningsnivån i en Yaris Style är hög med bland annat backkamera, Toyota Touch 2 och 16-tums lättmetallfälgar. Dessutom finns en ny tvåtonslackering som tillval, vilket vi ser exempel på här. Taket, takstolparna, backspeglarna samt övre delen av grillen är då lackerade i svart medan övriga delar av bilen är i brons eller vit pärlemorfärg. Med tvåtonslacken blir Yaris ganska lik lillebrorsan Aygo.

Lackeringen är dock inte den tyngsta nyheten för Yaris modellår 2016, utan det är att säkerhetssystemet Toyota Safety Sense tar plats i småbilen. Yaris, som har fem stjärnor hos Euro NCAP (2011), får därmed en rad säkerhetsfunktioner som kan rädda föraren i vissa situationer. Safety Sense-paketet i Yaris innehåller kollisionsvarningssystem, bromsassistans och autobroms samt körfilsvarning (vingelvarnare) och helljusautomatik.

Det fina är att Toyota Safety Sense är standard på alla Yaris oavsett modellversion och motoralternativ.