Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100203-toyota-pedaler
100203-toyota-pedaler
100203-toyota-pedaler
100203-toyota-pedaler

Toyotas lösning på pedalproblemet – en metallbit

Toyota har nu hittat felet som orsakat miljonåterkallningar för den japanska biltillverkaren. En liten metallbit ska minska friktionen i pedalkonstruktionen. Metallbitarna kommer till Europa nästa vecka.

Toyotas anseende som ett kvalitetsmärke har sannolikt fått en ordentlig törn efter problemet med gaspedaler som fastnar, speciellt i USA där uppmärksamheten i media har varit mycket stor. Nu meddelar Toyota att de vet exakt vad felet är och hur det ska lösas. Med en bild som visar gaspedalens konstruktion förklarar Toyota vad felet är och hur det ska lösas.

Boven i gaspedalsdramat är enligt Toyota en friktionsplatta som ska ge rätt känsla och motstånd i pedalen när man gasar. Med tiden kan materialet bli slitet och friktionen bli för stor, vilket kan leda till att pedalen går tillbaka till tomgångsläge för långsamt eller i värsta fall fastnar helt. Toyota lösning är att montera en liten metallbit som minskar friktionen. Åtgärden ska vara gjord på cirka en halvtimme.

Toyota-verkstäder i USA sätter igång med arbetet att montera metallbitarna redan den här veckan. Vissa verkstäder kommer att hålla öppet dygnet runt för att klara av det stora antalet bilar. Här i Europa får Toyota-ägare vänta till nästa vecka då leveranserna av metallbitarna väntas.

Läs mer