Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toyotas vd listar favoritbilarna hos konkurrenterna

Att Toyotas vd Akio Toyoda är en bilälskare av rang vet vi sedan tidigare. Nu får vi dessutom reda på vilka bilar från Japan, utöver hans kära Toyota, som han ser som favoriter. Ta en titt på hans lista – håller du med honom?

Nyligen avverkades ett toppmöte där cheferna för de största japanska biltillverkarna träffades och gick igenom framtida japansk strategi inom bilbranschen.

 Plötsligt fick Toyotas vd frågan vilka bilar hos de inhemska konkurrenterna som han ser som minnesvärda. Vanligtvis pratar herr Toyoda bara om Toyota men han svarade faktiskt på frågan och Automotive News var inte sena att berätta vilka bilar han listade.

 Enligt honom är Honda NSX, Isuzu Bellett, Mazda Cosmo Sport, Mitsubishi Pajero och Nissan Skyline de fem bilar som får honom på bäst humör när han minns tillbaka.

 Det var alltså en salig blandning av biltyper som den motorsportintresserade Toyota-vd:n rabblade upp. Allt från gamla klassikerna Bellett, Cosmo Sport och Skyline till sportbilen NSX (och Skyline som ju blev en sportbil efterhand). Däremellan hittar man en av de mest hyllade suvarna genom tiderna – Pajero.

 Ta en titt i bildgalleriet nedan för att se sköna bilder på bilarna. Vilken är din favorit av dessa? Eller anser du att Akio Toyoda är helt ute och cyklar?