Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Trafikkaoset i Stockholm på film

Onsdagen går till historien som en av de värsta trafikdagarna på bra länge. Ett ymnigt snöfall var orsaken. I denna film får du se hur det såg ut på vägarna.

https://youtu.be/XSkCAd2IIOc

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Just nu skiner solen över Stockholm och minustecknet framför siffrorna på termometern har förvandlats till ett plus. I går onsdag var det dock helt andra bullar. Det snöade nämligen ordentligt i ungefär ett dygn och mellan 40 och 60 centimeter, beroende på område, snö lade sig på backen. Det var med andra ord upplagt för en dag med en rejält kaotisk trafiksituation, den värsta på bra länge. Kommunal- och länstrafiken stod stilla, förare lämnade sina bilar på vägarna och många andra bilar besökte dikena titt som tätt, flera av dem med sommarsulor på fortfarande.

I filmen ovan ser du hur det såg ut på E18/Norrtäljevägen norrgående i höjd med Danderyds sjukhus. I det svaga uppförslutet hade den tunga trafiken inte en suck. En och annan bil körde också fast under gårdagen och för övriga trafikanter var det bara att sicksacka sig mellan hindren som om det vore en värld i ett datorspel.

Det ska dock tilläggas att just denna vägsträcka vi ser i filmen var långt ifrån värst i området. Det fanns vägar som enligt rapporter såg betydligt värre ut.

Ett tips från oss till er: det är hög tid att sätta på vinterdäcken på bilen, om du inte redan har gjort det. Allt blir så mycket lättare med rätt typ av däck. Och du – bara för att du har vinterdäck på bilen kan du inte köra som om du vore Fittipaldi. Använd insidan av skallen och anpassa körningen efter rådande väglag – det gör även den brasilianska före detta Formel 1-världsmästaren.