Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tre grymma åk från Mazda på galna SEMA

Mazda visade upp tre koncept baserade på deras sprillans nya suv CX-5 när stylingmässan SEMA i Las Vegas öppnade sina dörrar i veckan. Se massvis med bilder här!

SEMA Show i Las Vegas är bilvärldens galnaste mässa. Här visar biltillverkarna upp sina vassaste koncept för att visa vad de kan göra på sina nuvarande modeller. Mazda har lagt allt krut på en enda modell – CX-5, men de har gjort den i hela tre olika versioner.

 Den första heter CX-5 180 och har ovanpå den blå lacken fått en topografisk karta över Big Bear Lake och Point Dume i södra Kalifornien. Föga förvånande ett tjusigt skidåkarställe och ett riktigt surfmecka på den amerikanska västkusten. Passande nog ligger det dessutom två snowboards och en surfingbräda på taket.

Interiört hittar vi matchande blått läder på både stolar, ratt, dörrsidor och mittkonsolens handbroms och armstöd. Vita kontrastsömmar, naturligtvis.

 Bil nummer två, CX-5 Urban, har i stället stadslivet som sikte. Den matta lacken och 22-tumsfälgarna gör att för att smälta in i de tuffa kvarteren. Här gäller ”less is more” utan onödiga attiraljer.

 Tredje bilen är kanske den som passar vårt svenska klimat bäst. Inspirerad av skådespelaren Patrik Dempsey och hans favoritintresse motorsport och cykling gör att den har fått takbox på taket och cykelhållare bak. Det kanske dock inte är något man behöver vara skådespelare för att uppskatta.

 Vilken är din favoritversion av Mazda CX-5? Blåa CX-5 180, tuffa CX-5 Urban eller praktiska CX-5 Dempsey?