Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Trion NemesisTrion NemesisTrion Nemesis
Trion Nemesis

Trion Nemesis med över 2 000 hästkrafter

Från alla håll och kanter poppar det upp nya supersportbilar som ska slå Bugatti och Koenigsegg. Det senaste på den fronten är amerikanska Trion Nemesis som sägs ha över 2 000 hästkrafter.

Frågan är hur många artiklar vi har skrivit genom åren om nya supersportbilar som tar form – på papperet – och har siktet inställt på att bli snabbast, starkast, bäst och allt vad det nu kan tänkas vara. Här är ytterligare en sådan artikel.

Från andra sidan Atlanten kommer nu bilder och uppgifter om en nystartad supersportbilsbyggarfirma vid namn Trion SuperCars. De meddelar att utvecklingen av deras modell Nemesis har tagit fart, om än i ett tidigt skede. Valet av modellnamn kunde inte vara kaxigare, Nemesis är inte bara namnet på den gudinna i grekiska mytologin som stod för straff och vedergällning. Nemesis är nämligen också beteckningen på en ärkefiende. Ärkefiende till vem då, kan man undra? Efter att ha läst nedanstående stycke så står det klart att på motståndarsidan står inte bara amerikanska Hennessey utan också Bugatti med sin Veyron Super Sport och så klart Koenigsegg med sin sprillans nya One:1 som har lika många hästkrafter som kilon.

Trion Nemesis uppges nämligen ha över 2 000 hästkrafter plockade ur en dubbelturbomatad V8-motor som är kopplad till en åttaväxlad sekventiell låda. 0-97 km/h sägs avverkas på 2,8 sekunder och toppfarten anges till över 435 km/h.

Precis som på de flesta andra bilar ska det finnas olika körlägen. Men Trion tar det hela ett steg längre än alla andra, åtminstone när det kommer till namngivningen. ”Predator Mode” kallar de värsta läget för, det vill säga ”rovdjursläget”. I detta läge ändras innerbelysningen, bilen sänks och fjädringen ändrar karaktär samtidigt som motorn och avgasflödet optimeras.

Om det blir verklighet av denna supersportbil med chassi och kaross i kolfiber med inslag av metallegering Inconel, som används i bland annat jetmotorer, återstår att se. Nästa månad sägs en första prototyp stå färdig.

Förresten... är det inte lite McLaren P1 över den?