Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Tronatic Everia Concept
Tronatic Everia Concept
Tronatic Everia Concept
Tronatic Everia Concept

Tronatic Everia – fransk drömbil med muskler

Nu får Bugatti Veyron konkurrens i form av en annan fransk drömbil, med betoning på dröm. Designbyrån Tronatic har skapat Everia, en annorlunda men modern muskelbil.

En fransk muskelbil? Låter kanske som en omöjlig kombination men världens främsta ”muskelbil” är ju faktiskt fransk – Bugatti Veyron.

 På franska grafiska designbyrån Tronatic har man dock en annan bild framför ögonen när man tänker på Frankrike och muskelbilar. Man har bilden av Everia framför sig, byråns egen skapelse skapad i datorn. Om Everia någonsin kommer att bli verklighet en vacker dag återstår att se. En av deras tidigare skapelser (de har ritat flertalet bilar men också instrument, robotar och mycket annat) heter Atmos och går i samma stil som Everia. I bildgalleriet kan du se både Everia och Atmos, vilken är din favorit?

 Tyvärr har fransmännen inte haft fantasi nog att presentera vad för drivlina som återfinns under karossen, inte mer än att det finns muskler därunder. Däremot har de preciserat att fastback-karossen är ett virrvarr av olika material i symbios, bland annat kolfiber och aluminium.

 Inuti bilen möts vi av en stridsplansinspirerad cockpit med tryckkänsliga zoner, stora skärmar och hologramliknande projiceringar.