Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tuffa Hyundai Santa Cruz kan bli verklighet

Responsen som Hyundai fick på årets bilsalong i Detroit när de visade upp konceptpickupen Santa Cruz Crossover Truck var så överväldigande att de på allvar funderar på att sjösätta en pickup.

Du kommer säkert ihåg Hyundai Santa Cruz Crossover Truck Concept som var en av de stora, positiva överraskningarna på Detroitsalongen i januari. Bilen rönte stor uppmärksamhet, inte bara på webben utan också i montern.

Publikens mottagande var så entusiastiskt att en Hyundai-chef under gårdagen uttalade sig i positiva ordalag om att företaget överväger pickuptillverkning. Det rapporterar Reuters.

En annan Hyundai-chef, på företagets forsknings- och utvecklingsavdelning, lade dock till att det finns hinder som först måste övervinnas innan en pickup blir verklig. Därmed misstänker vi att det dröjer några år innan Hyundai ger sig in i leken med Santa Cruz eller en motsvarande modell.

Konceptbilen i januari var mycket showbil, dock utan de allra värsta konceptbilsattributen (okej, 22-tumshjul är med show än gå). Men under huven satt en konventionell dieselmotor på 2,0 liter med 190 hästkrafter och 406 newtonmeter som vidareförmedlar kraften ut till alla fyra hjul.