Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101216-saab 9-5 brinn eld101216-saab 9-5 brinn eld101216-saab 9-5 brinn eld
101216-saab 9-5 brinn eld

Två nya Saab 9-5 har brunnit på kort tid

På kort tid har två nya Saab 9-5 börjat brinna i motorrummet och båda incidenterna har inträffat i Linköping. Inga person ska ha kommit till skada.

I fredags började en ny Saab 9-5 (bilden ovan) brinna under färd i Linköping. Branden i bilen, som var ett provkörningsexemplar, startade i motorrummet (lägg märke till hålet i huven). Detta rapporterar Östgöta Correspondenten.

Föraren hann köra bilen åt sidan och larma räddningstjänsten som kom och släckte branden. Ingen person kom till skada.

Branden är inte den första som inträffat i en ny Saab 9-5. En kort tid innan fredagens incident inträffade en annan brand, enligt uppgift även denna i motorrummet och även här var det i Linköping. Ingen person ska ha kommit till skada.

Enligt obekräftade uppgifter ska fredagens brand ha skett i en 9-5 BioPower medan den tidigare branden ska ha skett i en fullutrustad 9-5 Aero Turbo6 XWD. Det snackas om att de båda bilarna har varit utrustade med eftermonterade motorvärmare av olika typer och märken, men om dessa är orsaken till bränderna är okänt.

Enligt ett anonymt tips till teknikensvarld.se ska de båda motorvärmarna som använts i bilarna inte vara godkända av Saab. Vilket kan tyckas lite märkligt med tanke på att den ena bilen är en Saab-handlares provkörningsexemplar.

Test och provkörningar