Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tvärstopp för nya folkabussen

Volkswagen kommer inte att bygga någon ny folkabuss. VW:s utvecklingschef avslöjar att den uppmärksammade konceptbilen Bulli som har visats på flera bilsalonger har låg prioritet. Däremot får vi snart se en annan efterlängtad modell.

Förutom att tala sig varm om nya generationen Golf på Parissalongen hann Volkswagens utvecklingschef och styrelseledamot Ulrich Hackenberg även avslöja delar av biltillverkarens framtidsplaner. I en intervju med What Car? berättar Hackenberg att det kompakta MPV-konceptet Bulli, en andlig efterföljare till folkabussen, mot alla förväntningar inte kommer att sättas i produktion inom överskådlig framtid. Enligt Hackenberg finns inte tillräcklig efterfrågan på en bil i Bullis storleksklass.

 Lika nedslående är Hackenbergs dom över det lilla sportbilskonceptet Bluesport som enligt rykteskarusellen i bilvärlden har varit ett gemensamt projekt mellan Volkswagen och Porsche. Den lilla sportroadstern ligger också i malpåsen.

 – Prognosen för en tvåsitsig sportbil är inte god för tillfället, det är osannolikt, säger Hackenberg till What Car?

 Desto mer glädjande är utvecklingschefens besked om snålbilen XL1. Den extremt bränslesnåla bilen ska börja säljas i begränsade antal nästa år.