Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

TVR teasar nya bilen

Brittiska märket släpper nu ännu en bild på nya modellen – men namnet är fortfarande okänt.

Den 8 september är det tänkt att den brittiska sportbilstillverkaren TVR ska presentera sin första nya bil på 12 år (avtäckandet sker på Goodwood Revival). TVR gick som bekant i graven 2012 men återuppstod bara två år senare.

Vad den nya bilen kommer att heta vet vi fortfarande inte, men nu får vi i falla se lite mer av designen som är ritad av ingen mindre än Gordon Murray.

Av den mörka bilden går det att skönja att den nya modellen får tydliga drag av TVR:s gamla former med sin runda, breda front och böljande motorhuv. Vi vet också att TVR registrerat namnet Griffith så kanske är det så den nya bilen ska heta trots allt?

Förra TVR Griffith fanns både som coupe och roadster och tillverkades mellan 1991 och 2002.

Den nya modellen kommer hur som helst att ha motorn fram och drivning på bakhjulen. Motorn är en 5,0-liters V8 trimmad av Cosworth på över 400 hästkrafter. Till den sitter en sexväxlad manuell låda kopplad.

Vikten då?

Under 1250 kilo om man får tro tidningen Top Gears intervju med redan nämnda Murray. Det gör att bilen accelererar från 0-100 km/h på under fyra sekunder. Toppfarten anges till runt 320 km/h.

Ingångspriset beräknas ligga runt 90 000 pund, alltså omkring 985 000 kronor.