TVR visar upp nya V8-kärran

Återuppståndna brittiska sportbilstillverkaren TVR har visat sina första livstecken på länge. Man visar upp en bild på kommande sportbilen och berättar lite om vad den innehåller.

I mitten av 2012 berättade ledningen för TVR att de lägger ned verksamheten efter att ha varit verksamma sedan starten 1947 (med en lång rad av år i ekonomisk ovisshet). Knappt ett år senare kom uppgifter om att märket ska återupplivas från de döda. I somras kom första intressanta informationen, direkt från företaget; Gordon Murray ska vara med vid utvecklingen av en ny sportbil.

Nu, ett halvår senare, får vi se första bilden på den kommande, V8-motoriserade sportbilen vars chassi, till stora delar av kolfiber, är konstruerat av Gordon Murray Design.

Enligt TVR har ingenjörerna blandat ny och gammal teknik när de har tagit fram formerna. CAD-program har kombinerats med gamla, hederliga metoder. Resultatet kan man säga är strålande, klassiska proportioner och tydliga TVR-linjer.

TVR har byggt många sportkärror genom tiderna. Här en 350i som Teknikens Värld testade under 1980-talet.

V8:an ska levereras av Cosworth och kommer enligt obekräftade uppgifter att leverera mellan 450 och 500 hästkrafter. Olika effektuttag beroende på hur bilen ska användas.

TVR:s styrelseordförande Les Edgar säger att motorn har testats och att den möter deras krav fullt ut, framför allt vad gäller effekt och vrid.

I början av nästa år kommer vi att nås av mer information, bland annat bilens specifikationer och prestanda. Först 2017 väntas bilen stå färdig.