Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

TVR:s nya sportvagn visas på Goodwood

Klassiskt brittiska sportbilsmärket TVR, som ju är på väg upp ur sin törnrosasömn, kommer att presentera sin nya modell på Goodwood Revival. Det bekräftas nu av företaget i ett pressmeddelande.

För den som gillar brittiska kitcars och sportvagnar är TVR ett varumärke som ligger nära hjärtat. Tillhör du den typen av person så kan du inte ha undgått att märket, efter att ha successivt försvunnit, lagts ner och glömts bort av tidigare ägare, nu är på väg tillbaka.

Den första modellen från det pånyttfödda TVR har smygvisats och ryktats om länge, men nu är det bekräftat att bilen kommer att avtäckas i samband med Goodwood Revival i början av september. Den nya modellen har också beskrivits få både chassi och kaross helt i kolfiber – tillverkat enligt nya mer kostnadseffektiva produktionsmetoder – och en V8-motor på fem liter från Cosworth.

Den nya företagsledningen – bland annat konstruktören Gordon Murray – ska också ha täta kopplingar till entusiastcommunityt kring TVR, och av de 500 exemplaren som första serien ska innefatta är redan 300 utlagt handpenning på. Många av de som lagt handpenning är just från märkets klubb i hemlandet, där de som lagt extra handpenning och är klubbmedlem fått förtur i kön.

0–100 km/h ska gå på under fyra sekunder och toppfarten ligga på över 320 km/h. Vikten på bilen ska landa på 1200 kg.

Samtidigt presenterar man också planer på att denna nya modell inte kommer att bli ensam i TVR-utbudet. Hela fyra modeller ska komma under det relanserade varumärket, där förmodligen de senare inte kommer att byggas helt i kolfiber – utan även blanda in aluminium i konstruktionsmixen.

Priset för första serien av TVR:s nya modeller är sagt att inte överstiga 90 000 pund, vilket motsvarar runt miljonen kronor.

Är du sugen på att åka till Goodwood? Hoppas då att du bokat biljett till vår resa dit i september! (Annars, häng med nästa år!)