Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
80-talet ringde och ville att Glenn köper sig en första generations Golf Cab.
80-talet ringde och ville att Glenn köper sig en första generations Golf Cab.
80-talet ringde och ville att Glenn köper sig en första generations Golf Cab.
80-talet ringde och ville att Glenn köper sig en första generations Golf Cab. Foto: Patrik Lindgren / Moderna Klassiker

Ungdomskärlek: Golf Cabriolet – vit som vaniljglass

Kapar man taket på något alldagligt blir det plötsligt något fantastiskt. En transportör till stranden för hela familjen och en plats att äta glass i. Glenn vill gå i barndom och köpa sig en Vw Golf Cabriolet av första generation.

Året är 1994, jag är åtta år gammal, solen står högt på himlen och det är varmt i baksätet på den öppna bilen. Min Cornetto Jordgubb smälter snabbt i högerhanden, för snabbt. Glass rinner längs armen, ner mot armbågen och jag jobbar frenetiskt med tungan för att slicka i mig vaniljsörjan. Dels för att det smakar gott, dels för att inte kladda ner baksätet. Inte för att min pappa bryr sig nämnvärt, ingen av hans bilar har någonsin varit heliga ägodelar. Snarare tilltufsade fynd med (för) höga miltal som köptes för typ 7 000 kronor, kördes tre månader och sedan såldes på Gula Sidorna för samma peng eller lite till. Så var även fallet med den svarta Volkswagen Golf Cabriolet Mark I. Den kom och den gick. Slets hårt. En gång trycktes ett stort traktordäck ned i baksätet.
Han glömde den fort och gick vidare, men av någon anledning fastnade den i mig och när jag nu med tangentbordets kraft återupplever det i mitt eget huvud är det ofattbart att jag ännu inte köpt mig en egen.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.