Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
I väntan på bättre tider får Porschen nöja sig med att utforska garaget.I väntan på bättre tider får Porschen nöja sig med att utforska garaget.I väntan på bättre tider får Porschen nöja sig med att utforska garaget.
I väntan på bättre tider får Porschen nöja sig med att utforska garaget. Foto: Patrik Lindgren / Moderna Klassiker

Ungdomskärlek: Inbillat nykär

Premium Liksom många andra har även jag kört fast i Porsche-träsket, ett tag trodde jag att jag tagit mig ur det men snabbare än jag kunde säga 911 drog det mig tillbaka igen.

Fram till alldeles nyligen trodde jag att min kärlek till de boxerförsedda svansmotorbilarna från Stuttgart var nyfunnen. Att det var något som hade växt fram allt som mitt bilintresse blev mer utvecklat. Fram till den dagen min mor bad mig städa ut gamla lådor från hennes vind.

En kantstött brun låda med modellbilar klottrat slarvigt med svart tusch på ena kortsidan fångade mitt intresse. Jag slet upp de dammtäckta pappflikarna och blottade en blå Bugatti EB110, en bil som jag mycket väl kommer ihåg från när det begav sig. En extra detaljerad modellbil som jag var mycket rädd om, fortfarande förvarad i sin originalförpackning. Under den låg dock en lite mindre låda som skramlade när jag lyfte upp den. Det gröna locket åkte av och jag tittade ner på en flotta bestående av vad Porsche hade att erbjuda under 1970 och 80-talet. Både tävlingsvagnar och de avsedda för gatbruk. 944 Turbo, 962 Le Mans, 911 RSR och 935.
Nu när jag ser tillbaka på det är det tydligt att dessa välanvända leksaker har satt sina spår och kanske var det därför jag föll pladask när jag snubblade över en dammig 911 i en lada i Hälsingland.