Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Dubbelt upp. Dubbelt rött. Erik var sedan tidigare indoktrinerad av en röd Peugeot – fast med två hjul.Dubbelt upp. Dubbelt rött. Erik var sedan tidigare indoktrinerad av en röd Peugeot – fast med två hjul.Dubbelt upp. Dubbelt rött. Erik var sedan tidigare indoktrinerad av en röd Peugeot – fast med två hjul.
Dubbelt upp. Dubbelt rött. Erik var sedan tidigare indoktrinerad av en röd Peugeot – fast med två hjul. Foto: Glenn Lindberg / Moderna Klassiker

Ungdomskärlek: Peugeot 405 Mi16

Premium Ni vet den där känslan när man råkar köpa en bil, bara sådär, och helt plötsligt står med en fordonspark där samtliga är franska, röda och av märket Peugeot? Det hände vår reporter och illustratör Erik Andrén, som samtidigt upptäckte en ungdomskärlek han inte visste att han hade.

Egentligen var det väl Johans fel. Johan, en kompis tillika före detta kollega till undertecknad, älskar att plöja igenom bilannonser och delade därför annonsen på en misstänkt vältvättad och lätt mörkröd Peugeot 405 via en av de stora sociala medierna.
Egentligen var jag inte alls i målgruppen. Mitt bilbehov var så nära obefintligt man kan komma, boende och jobbande i Stockholms innerstad finns det ungefär femton andra sätt att mer effektivt ta sig fram på än medelst egenägd bil. Elsparkcyklar, pendlarbåtar, bilpooler, promenad eller allsköns kollektivtrafik… you name it. Dessutom hade jag året innan, under stor glädje, lyckats sälja min holländska import-Alfa till en orimligt cykelintresserad bokförläggare i Vasastan. Att köpa en ny bil var, i bästa fall, fullkomligt onödigt. I värsta fall… ja, du förstår.