Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg / Moderna Klassiker

Ungdomskärlek: Suddig kärlek

Peter kisar med ögonen. Är det verkligen sant? En livs levande Alfa Romeo Alfasud Sprint! Bilen som han växte upp med och tog sitt körkort i. Nu är det dags för ett kärt återseende. Sudda bort din sura min och häng med!

Alfasud är en av bilhistoriens mest uthängda modeller, men samtidigt en succé för tillverkaren med närmare 900 000 tillverkade exemplar åren 1971 till 1989. Det finns massor av elaka bilskrönor och kanske flest om just Alfasud men för mig är det den viktigaste bilmodellen någonsin och anledningen till att jag i dag sitter här bakom tangentbordet och skriver om bilar dagarna i ända.
Där jag växte upp var det Volvo 240 och Saab 900 som gällde, som överallt annars. Vi var i alla fall två familjer i området som körde Alfasud. Som av händelse hade vi båda efternamn som stack ut. Det var vi, Klemensberger, och min klasskompis Marcus familj, som hette Schenkenberg.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.