Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090520-auktion klassiska
090520-auktion klassiska
090520-auktion klassiska
090520-auktion klassiska

Unik auktion – klassiska bilar till salu

Stuva in barn och livskamrat i pärlan och styr kosan mot Åkersberga. 24 maj bjuder Kvarndammen och Teknikens Värld in till förhandstitt på Klassiska Bilar-auktionen i Åkersberga utanför Stockholm. Korv till barnen och veteranfynd till föräldrarna utlovas.

Tillsammans med Sveriges största bilförsäljare, KVD Kvarndammens bilauktioner, ordnar Teknikens Värld i år den första Klassiska Bilar-auktionen. Än är det inte för sent i fall du vill sälja din pärla, vi tar fortfarande emot bilar. Mer instruktioner hittar du på kvd.se eller teknikensvarld.se. Själva auktionen äger rum på kvd.se onsdag 27 maj.

– Det ska bli väldigt kul med en veteranbilsauktion, det har aldrig gjorts på det här sättet i Sverige förut. Utomlands är det betydligt vanligare med auktioner på veteranbilar och det vore kul om den sälj- och köpformen kom även till Sverige. Viktigt att komma ihåg är att säljaren har satt ett reservationspris som bilen inte får säljas under så man kan bara vinna på detta, säger Michael Luft, marknadschef på KVD.

Söndag 24 maj är det dags för bilfest i Åkersberga. Flera av bilarna som ska säljas på auktionen finns att beskåda. Dessutom blir det ballonger och fika för både stora och små barn.

Hela evenemanget äger rum på Kvarndammens stora anläggning i utkanten av Åkersberga, Näsvägen 19.

Under dagen arrangeras rundvandringar i området och det blir tipspromenad med fina priser. Auktionsbilarna kommer också att presenteras ett flertal gånger under söndagen. För att få full koll på alla bilarna inför nätauktionen den 27:e maj måste du dock gå in på www.kvarndammen.se där bilarna finns med ett flertal bilder och dessutom med ett besiktningsprotokoll från auktoriserad besiktningsman.

Förutom kunnig personal från Kvarndammen kommer också Teknikens Världs experter Mikael Stjerna och Jonas Borglund att finnas på plats för rådgivning.

– Ska man egentligen köpa en Jaguar med många mil som vardagsbil eller vilken är bästa försäkringsformen, ingen fråga är för stor eller liten för mig och Jonas, säger Mikael Stjerna, konsumtreporter på Teknikens Värld.

En av bilarna att beskåda på plats är Teknikens Världs vinterskott, Abe. En Lincoln Town Car från 1984 som faktiskt tagit oss ända till Sälen och tillbaka, numer med fungerande växellåda. Vill du bli ägare till en numera klassisk Teknikens Värld-bil kan detta vara din chans.

Alla besökare uppmanas också att ta med sin egen hobbybil, gammal eller ny spelar mindre roll, vi älskar alla typer av bilar.

I fall äldre bilar inte får ditt hjärta att klappa lite extra kan du i stället beskåda en del av de bättre begagnade bilar som Kvarndammen säljer varje vecka på sina nätauktioner.

Läs mer

Se auktionsbilarna

Se bilarna här