Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Unik Defender sätts samman i varuhus

En unik Land Rover Defender sätts samman inne på varuhuset Selfridges på Oxford Street i London. Chassit lyftes in via ett fönster på första våningen.

Land Rover Defender vägrar att dö. Sista bilen skruvades samman i januari 2016. Trodde vi. Tidigare i år återupptogs produktionen då 150 exemplar av jubileumsmodellen Works V8 började tillverkas. Bilar med 405-hästars vinkelåttor under huvarna goda för en acceleration 0-100 km/h på 5,6 sekunder.

Nu skruvar man samman ett unikt exemplar av den klassiska modellen. Eller skruvar ner till att börja med då den transporterats in i Selfridges nyrenoverade varuhus på Oxford Street i London.

Bilen började sitt liv som en 2016 års Defender 110 Pick Up men har uppdaterats med samma drivlina som tidigare nämnda jubileumsbilar. Bilen har fått canvastak, lågt skurna dörrar och tippbar vindruta. Karossen är lackad i kulören Bronze Green men huven ska få samma gula färg som förknippas med varuhuskedjan.

Namnet på bilen blir följaktligen Selfridges Edition Defender Works V8 och kommer alltså bara att byggas i ett enda exemplar.

Bilen lyftes in via ett fönster på första våningen där den nu skruvas samma av personal från Jaguar Land Rover Classic och ska stå i centrum på varuhusets herravdelning.

Foto: Quench Studios

Invigningen av det nyrenoverade varuhuset sker den 29 oktober. Nya Defender får vi vänta längre på, senaste budet är att den kommer först 2020. Ett första koncept visades redan 2011.